Vlada FBiH obezbijedila 1.552.000 KM za projekte Zavoda ‘Drin’

Na osnovu inicijative Kenele Zuko, zastupnice u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Vlada Federacije, odnosno resorno Ministarstvo rada i socijalne politike, uvrstila je u budžet FBiH pet projekata te ustanove od kojih je najvažniji projekat Odjel B Urlenike – Socijalno stanovanje.

Izuzetno je to važan projekat s aspekta zadovoljavanja propisanih standarda i poboljšanja uslova života korisnika.

Ukupna vrijednost projekta Odjel B Urlenike je više od četiri miliona KM, a Vlada Federacije, odnosno Ministarstvo rada i socijalne politike, u prethodnoj sedmici je doznačilo 1.552.000,00 KM za Zavod “Drin” od čega 1.400.000,00 KM upravo za taj projekat.

Ovo je veoma značajan iznos za realizaciju prve faze cjelokupnog projekta, a ostatak sredstava će biti usmjeren na još četiri projekta koja su dobila podršku Vlade FBiH. Koristimo priliku da zahvalimo zastupnici Zuko, zatim Vladi Federacije, premijeru Fadilu Novaliću i resornom ministru Vesku Drljači, koji su prepoznali značaj naše ustanove za život osoba koje su u potrebi da koriste usluge ustanove poput naše – navedeno je u saopćenju Zavoda.

“Drin” zbrinjava 500 korisnika i novi objekat Urlenike, za koji je namijenjen novac, napokon bi bio dom dostojan za život korisnika. Zadovoljit će standarde za rad i pružanje usluga korisnicima.

Zavod se također obavezuje da novac troši namjenski i transparentno, navedeno je u saopćenju, piše Fena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *