Uprkos brojnim opstrukcijama Edin Ramić i saradnici napunili punu salu u Doboju.

Autor: S.O.

Dana 19.11.2021. godine u Doboju kao centru Regionalnog odbora Sjeverna Bosna održana je tribina na temu – Odgovor SDA na aktuelnu političku situaciju u BiH

Najavljeni gosti predavači su bili Edin Ramić – potpredsjednik SDA, Dževad Mahmutović – član Predsjedništva SDA i Senad Bratić – član predsjedništva SDA koji iz opravdanih razloga je morao otkazati prisustvo.

Pored brojnih opstrukcija na koje je naišla organizacija ovog događaja što je potvrđeno za portal Otpor.ba, gosti predavači su uspjeli napuniti punu Skupštinsku salu gdje se održala tribina i uz brojne ovacije podnosili su izvještaj zainteresovanom narodu koji je to odgovor SDA na aktuelnu političku situaciju.

Pitate se koje su opstrukcije se desile, kada i zašto?

Na prvu biste pomislili da je nastao problem možda sa lokalnim vlastima koje možda nisu odobrile ovaj događaj, ali nažalost opstrukcije su došle od lokalnog odbora Stranke demokratske akcije.

Predsjednik lokalnog odbora SDA (Senahid Spahić) i aktuelni odbornik u skupštini grada Doboj pokušao je spriječiti održavanje tribine, potvrđuje izvor blizak navedenom, tako što je podnio lažni izvještaj da je nemoguće održati tribinu jer su Skupštinska sala i druge prostorije pogodne za ovaj događaj zauzete, ali i dodao je subjektivni stav da nema interesa da se održi tribina jer je po njegovom mišljenju Edin Ramić nepoželjan u Doboju.

Bila je to notorna laž, sve prostorije u navedenom terminu su bile slobodne, a lokalne vlasti su ih rado ustupile.

Ispostavilo se da ni njegovo subjektvno mišljenje o potpredsjedniku SDA, Edinu Ramiću nije bilo tačno, sala u kojoj je držao govor zajedno sa saradnicima bila je do posljednjeg mjesta ispunjena, a nakon tribine umjesto pitanja prisutnih uslijedile su pohvale za dosadašnje projekte koje je realizovalo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Uvidjevši stanje potegnuo je očajnički potez, zabranio je novinarima internet portala Otpor.ba čije je prisustvo ranije najavljeno i odobreno, da atmosferu prenesu uživo putem Facebook stranice pred sami početak održavanja tribine i nazvao ga neprijateljskim medijem.

Međutim da stvar bude gora, od Spahića angažovana osoba za ton bio je kadar SNSD koji je sve vrijeme prisustvovao tribini bez znanja gostiju.

Nije uspio realizovati zamišljeno, fotografije ispunjene sale preplavile su internet.
One Reply to “Uprkos brojnim opstrukcijama Edin Ramić i saradnici napunili punu salu u Doboju.”

  1. Naj gore je kad imaš izdajnika u vlastiti redovi to je glavni problem Bošnjaka da bude naj gore naši izdajnici za sitniš se svrstavaju uz one koji ruše državu Bosnu i Hercegovinu i pričaju sve naj gore o Bošnjacima dokle će Bošnjaci kopati sami sebi mezar na to pitanje nejma odgovora

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *