Uklonjene Izraelske zastave sa zgrada institucija u Austriji

Otvorena podrška Kurza Izraelu izazvala je reakcije brojnih država i žestoke reakcije javnosti

Zatave Izraela koje su, u znak solidarnosti, postavljene na zgrade institucija Austrije, uklonjene su zbog žestokih reakcija javnosti.

Izraelske zastave, koje su prethodnih dana postavljene na zgradama Vlade i Ministarstva vanjskih poslova, danas su spuštene bez bilo kakvog pojašnjenja.

Tvrdeći da je takav postupak u suprotnosti s načelom neutralnosti, brojne nevladine organizacije, udruženja, akademski radnici i političari reagovali su snažno na otvorenu podršku premijera Sebastiana Kurza jednoj od zaraćenih strana u regiji podizanjem izraelske zastave na zgradu Vlade.

Kurz je 14. maja objavio na Twitteru da je izraelska zastava postavljena na zgradu Vlade u znak solidarnosti s Izraelom.

Otvorena podrška Kurza Izraelu, koji je prethodnih dana intenzivirao napade na Palestinu, izazvala je reakcije brojnih država, posebno Turske.
Kurz zauzeo “stranu”: Zastava Izraela na zgradi u Beču

SVIJET 14/05/2021 u 13:25 h

Podsjetimo, Izrael od 10. maja iz zraka i s kopna vrši napade na Pojas Gaze.

Broj poginulih u izraelskim napadima na Pojas Gaze pod opsadom porastao je na 213. Među poginulima se nalazi i 61 dijete, 36 žena, dok je 1.442 ljudi ranjeno tokom izraelske ofanzive.

Uprkos reakcijama iz svijeta, Izrael je nastavio žestoke napade na Gazu u kojoj živi oko dva miliona stanovnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.