Traži se Selma Musić! Nestala 12. jula 1995.

Selma Musić rođena je 17. septembra 1987. godine u Bukovici. Selma je bila najstarije dijete porodice Musić, koja je u mjesecu julu imala samo sedam (7) godina. Do 12-og jula 1995. Selmina majka Alija je u Potočare dovela četvero djece, a Alijin muž Salim se uputio kroz šumu do slobodne teritorije. 

U velikoj gužvi koja je nastupila u Potočarima u vremenu genocida u julu 1995. godine, Selmi se gubi svaki trag. Od tada njena porodica intenzivno traga za Selmom.

 Selma je uočena na fotografiji, Ahmeta Bajrića Blicka, u Kladnju, što znači da je Selma uspjela doći do sigurne teritorije. Nakon pojavljivanja fotografije u javnosti, pojavio se i snimak na kom se vidi da je Selma Musić, bez pratnje odrasle osobe, bila na teritoriji Kladnja. Fotografija i snimak probudili su nadu porodice da je njihova Selma još uvijek živa.

Sve do momenta pojavljivanje ove fotografije i snimka, postojala je sumnja da Selma nije preživjela genocid. 

Porodica još uvijek traga za Selmom, i svaki vid informacije koji možda posjedujete bio bi od velike koristi.

Na društvenoj mreži Facebook formirana je i stranica: Missing Selma Music: https://www.facebook.com/SelmaMusic1271995/ 

Selma bi sada trebala imati 34 godine, a prema informacijama porodice, imala je blagi problem sa lijevom rukom i lijevom nogom radi oštećenja živca motorike. Gubila je snagu u lijevoj ruci kao i u lijevoj nozi i taj problem vjerovatno ima i danas.

Pomozimo zajedno da se Selma pronađe!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.