Prof. dr. Sebija Izetbegović: Neka počnu skupljati pare za plaćanje odštete

– Mislim da je krajnje vrijeme da Tužilaštvo uradi provjeru i da se prekine ova odvratna i agresivna hajka koja je usmjerena prema meni – odgovorila je generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović povodom upita šta misli o tome da će Tužilaštvo ispitati njenu diplomu.

– Sasvim sam svjesna činjenice da će nakon toga biti izmišljen novi razlog za napade na mene, ali mi je i drago da će se svi uvjeriti da ove napade vode oni koji su preko veze završavali fakultete, pa i ne znaju kako se istinski ostvaruje akademska karijera. Također im poručujem: nikada preko mene neće zapošljavati preko veze i bez konkursa, niti kupovati opremu i lijekove bez tendera, otvarati privatne fakultete ponižavajuće niskog nivoa, krasti jajne stanice ženama niti lagati pacijente o dijagnozama – navela je prof. dr. Izetbegović i dodala:

– U mojem putu napredovanja morala sam proći sve provjere predviđene Zakonom o visokom obrazovanju. Osim toga, tužilaštvo će provjeriti i sve one rukovodioce i uposlenike koji su uzimali moj dosje koji se nalazi na Medicinskom fakultetu i utvrditi šta i ko je uzimao i otuđivao iz istog dokumentaciju. Ja nemam pristup svom dosjeu, a obaveza fakulteta je da ga čuva. Moja akademska karijera je neupitna i tužit ću sve one koji su tvrdili drugačije u pokušaju narušavanja moga ugleda. Neka počnu skupljati pare za plaćanje odštete.

Izvor:Faktor

One Reply to “Prof. dr. Sebija Izetbegović: Neka počnu skupljati pare za plaćanje odštete”

  1. Ima i onih koji su u toku cijele ove kampanje i hajke od strane medija i političkih protivnika protiv Sabije Izetbegović, jasno uočili njihovu pristrasnost i nečasne namjere sa određenim ciljem koji žele ostvariti mimo institucija sistema i provođenja propisanih procedura. Ne poznajem ničiji rad, niti ga želim ocjenjivati, ali moj je dojam da sui mediji, Trojka i Vlada Kantona Sarajevo, udarili na veliku gromadu od jedne žene i profesionalca kojoj vidnim podmetanjem i konstrukcijom njenih intrvjua, datih za različite situacije, svjesnim podmetanjem laži, nisu mogli naći ništa konkretno, iako su službeno digli sve nadležne javne kantonalne instotucije za ispitivanje njenog rada i njenih diploma, osim što su od Sarajeva napravili neviđenu mahalu i proizveli govor mržnje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.