Porodica Mulahusić: Jasmin nikada nije bio kažnjavan

B.B

Porodica Jasmina Mulahusića objavila je saopštenje za javnost, koje mi prenosimo u cjelosti:

“Mi porodica Jasmina Mulahusića obraćamo se javnosti sa sledećom porukom:


Jasmin je rođen u Luksemburgu gdje živi sa svojom porodicom i ima luksemburško državljanstvo.

Nije nikada kažnjavan, njegov izvodak iz knjige o nekažnjavanju je sasvim čist, što se da provjeriti. Nije nikada podnosio nepravdu i zulum te se kao idealista maloljetan vratio u Bosnu da se uključi u redove BiH armije jer su ga boljele slike razaranja voljene BiH i masakriranja njenog stanovništva.

Kada su u ovom hibridnom ratu mediji i pojedini politički krugovi otvoreno krenuli u rastakanje Bosne, nije mogao ćutati, te je odlučio u svoje vlastito ime da na svom facebook profilu objavljuje istinu koju ne možemo pročitati u medijima kojima vladaju neki politički moguli. Želimo da naglasimo da su objave koje šire Avaz, Press, Focus i Latićev list o njegovoj povezanosti sa Al kaidom ili bilo kojom vrstom kriminala notorne laži.


Zasmetalo je njegovo pisanje onima koji su uzeli potpunu kontrolu nad javnim mnijenjem i koji žele da nam uzmu slobodu izražavanja. Jedni te isti krugovi žele da zadrže monopol nad vijestima i našim životima, a mi smo ljudi slobodni i poručujemo ono što je govorio rahmetli Alija:


“Velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo”!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.