Na području Kalesije biti će izgrađeno 99 stambenih jedinica za socijalno ugrožene porodice

Ministar u Vladi FBiH Edin Ramić posjetio je Kalesiju, gdje se sastao sa načelnikom općine Seadom Džafićem i zastupnicom u Skupštini TK Hasibom Kurtić.

Nakon potpisivanja ugovora o izvođenju radova na asfaltiranju puta koji povezuje naselja Prnjavor i Čanići, obišli su dionicu puta čija izgradnja počinje za koji dan.

Na području općine Kalesija Federalno ministarstvo implementira projekte CEB II i RSP putem kojih će biti izgrađno 99 stambenih jedinica.

Radovi na izgradnji višestambenih objekata su u toku. Ramić i Džafić su posjetili lokalitet izgradnje objekata gdje su upoznati o dinamici izvođenja radova, kao i o planu završetka izgradnje.

Stambene jedinice se grade po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja za porodice iz kolektivnih i alternaticnih smještaja te porodice iz socijalno osjetljivih kategorija.

Posredstvom Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica obezbijeđen je pripravnički staž za dvoje mladih iz općine Kalesija. Ugovore su potpisali Subašić Aljo i Šehić Hajrija.

Zasnivanje prvog radnog iskustva im je od velikog značaja jer će nakon završenog pripravničkog staža biti konkurentni na tržištu, a ujedno će dodatno usavršiti svoje radne vještine i kompetencije, ističu korisnici programa Aljo i Hajrija.

izvor:klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.