Jasmin Spahić: Nisu svi isti, pružite nam priliku. Pokret za državu je jedino moguće rješenje.

Kandidat ste za Narodnu skupštinu RS, kako biste opisali svoj dosadašnji rad i na kojim poljima ste bili aktivni?

Punih 10 godina radim plemeniti posao u plemenitoj, najvećoj i organizovanoj humanitarnoj organizaciji Merhamet, gdje sam zajedno sa saradnicima realizovao mnoge projekte i pomogli smo stotine porodica. Uključio sam se 2014. aktivno u politiku, te sam napravio velike promjene u mojoj rodnoj Bosanskoj Dubici, gdje zadnjih 5 godina nismo imali odbornika. Predanim i upornim radom, 2020. vratili smo povjerenje građana i osvojili mandat. U prve dvije godine mog mandata, obezbijedio sam 400.000 KM za realizaciju projekata, te smo imali snažnu podršku dr. Edina Ramića i ministarstva kojeg vodi kroz projekte infrastrukture u B. Dubici.

Isto tako, kroz svoj rad pomagao sam naše povratnike u Prijedoru, Bosanskoj Kostajnici, te u Bosanskom Novom.

Oženjen sam i sretno živim sa suprugom Razimom, te imamo dva sina Kemala i Kenana. Živim od prvog dana u RS, te sam magistar prava bezbjednosti.

Pokret za državu je koalicija koja je prvi put u entitetu RS ostvarila sveopšte jedinstvo probosanskih snaga, kako gledate na to?

Jedinstvo koje je postignuto kroz Pokret za Državu je bilo jedino moguće rješenje. Svjesni da razjedinjeni na više lista gubimo kapacitet u Narodnoj skupštini RS-a i da se naša mogućnost za ostvarivanje promjena smanjila probosanske snage su se ujedinili prvenstveno naporima dr. Edina Ramića i Vojina Mijatovića, ali i svim ostalima koji su rado prihvatili ovu koaliciju. Nadam se ako Bog da dobrim rezultatima, našoj pobjedi na svim nivoima i pobjedi gospodina Bratića za potpredsjednika RS-a.

Trenutno osim što obnašate funkciju odbornika, također ste direktor MDD Merhamet Banja Luka, koji su projekti na koji ste izrazito ponosni, na kojim poljima Vam je potrebna dodatna podrška kako bi se unaprijedio rad Merhameta?

Trenutno radimo na projektima otvaranja novih radnih mjesta za povratnike, te projekti razvoja poljoprivrede i privrede. U skorijoj budućnosti, ako Bog da, želimo da krenemo u fazu otvaranja Domova za stare koji će radit u okviru Merhameta, te da kroz ovaj projekat zapošljavamo naše mlade ljude koji trebaju ostati ovdje i boriti se za svoju domovinu, bolje uslove i kvalitete života.

Koji su konkretni potezi ili pitanja kojim biste se bavili ukoliko budete izabrani?

Svoje kapacitete bih usmjerio ka otvaranju novih radnih mjesta prvenstveno za mlade ljude, ekonomsku stabilnost, ravnopravnost svih građana i besplatno obrazovanje.

Imate li neku poruku koju biste ovim putem uputili glasačima?

Dajte nam šansu da pokažemo da može bolje i da nismo svi isti. Pružite nam priliku da radimo za dobrobit države i građana u Bosni i Hercegovini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *