Izetbegović za predsjednika – Bakir Izetbegović počeo kampanju po uzoru na svoga oca Aliju.

Autor: B.B.

Izetbegović za predsjednika – stoji na prvim predizbornim plakatima kandidata SDA za bošnjačkog člana predsjedništva Bakira Izetbegovića postavljenim širom Bosne i Hercegovine.

Sam dizajn i koncept predizbornog plakata predstavlja novinu u poređenju sa prethodnim utrkama za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine kada je na plakatima preovladavala zeleno-bijela boja uz poznate slogane “U jedinstvu je snaga” ili “Snaga naroda”

Izetbegović se ove izbore odlučio za drugačiji koncept – visoko podignuta ruka i čelo, bez obilježja stranke uz jasnu poruku – “Izetbegović za predsjednika“, da se pretpostaviti po uzoru na plakat prvog Predsjednika Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Alije Izetbegovića čiji je plakat izgledao slično. Podignute ruke i čela uz slogan “Bolji smo od ostalih“.

Poznata je činjenica da je najbliži saradnik Alije Izetbegovića, bio njegov sin, Bakir Izetbegović. U jednoj od prošlih utrka za predsjedništvo Bakir Izetbegović je istakao da poluge vlasti treba dati onima koji znaju i umiju, onima koji su se tome majstorluku učili od rahmetli Alija Izetbegovića. Jasno je da Izetbegović ovim potezom najavljuje da će nastaviti put svoga oca i borbu za ciljeve deklaracije SDA.

Čiji ste savjet najradije prihvatali?
Alija Izetbegović: Svoga sina Bakira. (Posljednji intervju)

Da li se inspiracija za dizajn ovogodišnjeg plakata krije u upravo nabrojanim razlozima ili je možda inspiracija motiv Bošnjaka na stećku, nije poznato, ali svakako Izetbegovićev potez predstavlja izuzetno hrabro osvježenje u predizbornoj monotoniji u Bosni i Hercegovini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.