Generali Armije BiH podržali Izetbegovića: Rješenje za mirnu Bosnu

Bakir Izetbegović zapravo je jedini kandidat Bošnjaka za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, koji se ne stidi svoje nacionalne, vjerske i tradicijske pripadnosti Bosni i Hercegovini. Svjesni toga generali Armije Bosne i Hercegovine Halil Brzina, Sulejman Vranj, Fikret Prevljak, Hamid Bahto, Ismet Hadžić-Mutevelija i Nedžad Ajnadžić uputili su javnu podršku kandidatu SDA za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću. Kako ističu pomenuti generali u minulom periodu Bosna i Hercegovina bila je pred nekoliko sigurnosnih izazova, a jedina politička reakcija stigla je od gospodina Izrtbegovića, koji je svojim djelovanjem jednostavno nadjačao protivnike jake, stabilne i sigurne Bosne i Hercegovine.

Nemamo ništa protiv drugih kandidata, ali oni definitivno nisu ni približno ozbiljni kao Bakir Izetbegović, smatraju generali. Istakli su i da Denis Bećirović ukoliko želi da se nametne kao osoba koja će štititi interese bosanaca i hercegovaca mora prvo da nauči da se ne stidi svoje tradicije i pripadnosti narodu od kojeg očekuje glasove.

Generali Brzina, Vranj, Hadžić-Mutevelija, Prevljak, Bahto i Ajnadžić sigurni su da je Bećirović o tome šta misli o svom narodu pokazao i napuštanjem dženaza namaza u genocidu ubijenim Srebreničanima 11.jula ove godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *