Čović: Bez legitimnog predstavljanja, neće biti ni BiH

Christian Schmidt kao visoki predstavnik nije na bilo čijoj strani, kada je govorio o ovome da imamo problem legitimnog predstavljanja, govorio je o zaštiti Bosne i Hercegovine, ako toga ne bude, neće biti ni BiH – rekao je čelnik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović upitan danas u Grabovici da prokomentira istupe novog visokog predstavnika.

Kako prenosi bljesak.info, Čović je kazao da “Schmidt štiti samo BiH i sva tri naroda i sve žitelje u BiH, i ono što sam ja čuo od njega kroz dva razgovora jeste davanje šansi BiH. Sam je rekao da Ustav mora profunkcionirati, da BiH mora profunkcionirati kao normalna država”.

Dodao je kako su “lažno pozivanje na probosansku BiH, lažni patriotizmi u ime jedne opcije besmisleni”.

– Ja razmišljam o BiH kao svojoj domovini. Mi tražimo rješenje u ovoj neizbornoj godini kako da završimo izborni zakon i sve presude u Strazburu – rekao je Čović.

Istakao je kako će do kraja septembra imati intenzivne razgovore, “da se oko toga ne trguje ima li Hrvata premalo ili previše u institucijama”.

– Ustav i zakon su okvir, a sve ostalo je rušenje BiH, a ti iz Sarajeva koji to zagovaraju, takve priče su najveći rušitelji normalne i evropske BiH – poručio je Čović.

Izvor: Bljesak.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.