Bakir Izetbegović čestitao Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović uputio je čestitku povodom Dana Armije Republike BiH

Čestitku prenosimo u cjelosti:

“Sutra obilježavamo godišnjicu formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine, vojne sile koja nije bila velika po brojnosti i naoružanju kojim je raspolagala, ali je po hrabrosti, požrtvovanju i ishodu borbe koju je vodila sasvim sigurno bila jedna od najvećih vojski koje je historija upamtila.

Nastala od nenaoružanog naroda koji se suprostavio nadmoćnijem neprijatelju izrasla je u veličanstvenu vojnu silu koja je najprije uspjela zaustaviti nadmoćne neprijatelje, zatim se organizirati, rasti i jačati, i konačno oslobađati okupirane dijelove naše domovine. Na tom putu Armija se nije borila samo za očuvanje države Bosne i Hercegovine i živote njenih građana, već i za univerzalne ljudske i civilizacijske vrijednosti koje su bile dovedene u pitanje.

Danas, 25 godina od okončanja rata, jasnije je više nego ikad da bez naše herojske Armije ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine.

Ova godišnjica je prilika da se sa posebnim pijetetom prisjetimo šehida i poginulih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine, koji su za odbranu domovine dali svoje živote. Njihova žrtva nas obavezuje da nastavimo ispravnim putem i da na tom putu nikada ne posustanemo.

U to ime, svim patriotima Bosne i Hercegovine čestitam ovaj veliki dan – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *