Amra Hasagić odgovorila na optužbe na račun rahmetli Alije Izetbegovića

Zastupnica SDA u Skupštini KS odgovorila je na optužbe na račun rahmetli Alija Izetbegovića putem svoje zvanične Facebook stranice, njenu izjavu prenosimo u cjelosti:

Izloženi su u ova dva dana Bošnjaci ali i svi bosanskohercegovački patrioti brutalnoj agresiji, ne iz tuđih već iz svojih redova. Možda se ne bih osvrnula što nam bivše kolege vrijeđaju inteligenciju kroz predstavu “političar pokajnik” nazivajući se državotvornim ili što nam čelnik Vlada Kantona Sarajevo vrijeđa historiju nazivajući politiku koju vodimo propalom, a bježao je od odgovornosti pa i one ratne, ali morat ću se osvrnuti na Džemaludin Latić i izjave na Face TV Sarajevo koja nam uvrijedi dušu.

Okrivi taj nekadašnji član SDA najvećeg među nama za ono čemu on najviše danas doprinosi, okrivi ga za prodaju Bosne. Vjerovatno iz oholosti, a možda i iz mržnje zaboravi da u nečasnom govoru uzima u usta ime čovjeka koji je za svu svoju patnju zatražio samo mezar rame uz rame sa šehidima. Veličinu takvog čovjeka nije moguće narušiti ali je dužnost svake institucije ove države osuditi i odgovoriti činjenicama na svaki pokušaj istog jer kako i rahmetli predsjednik reče: “sav smisao života je u borbi protiv zla.”

Neka je vječni rahmet na naše šehide i neka je vječni rahmet na prvog Predsjednika demokratske, slobodne i vječne domovine Bosne i Hercegovine.

Amra Hasagić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *