AM SDA U PRIJEDORU: Prijedor kao i svi naši povratnici u ostatku manjeg BiH entiteta uvijek imaju našu podršku

Delegacija rukovodstva AM SDA BiH, povodom Dana bijelih traka, posjetila je Prijedor i Regionalni odbor Asocijacije mladih SDA Bosanska Krajina Prijedor.

Čuvajući sjećanje na Dan bijelih traka posjeta Prijedoru započela je na “Šehidskom mezarju – Čarakovo” i “Spomen sobe” Memorijalnog centra, gdje ih je ugostio Sead Hodžić jedan od preživjelih u počinjenom etničkom čišćenju u Prijedoru, koji ih je proveo kroz historiju i probleme sa kojima se susreću povratnici Prijedora.

Dan Bijelih traka predstavlja jedan od najcrnjih dana u evropskoj historiji, dan kada su velikosprske snage kroz planiraju segregacijsku kampanju započeli proces etinčkog čišćenja i genocida nad većinski bošnjačkim ali i hrvatskim stanovništvom koji je rezultirao smrću približno 3.176 civila, čiji potpuni ostatci ni danas nisu pronađeni.

Nakon posjete selu Čarakovo delegacija AM SDA BiH uputila se u Grad Prijedor gdje je održala konstruktivni sastanak sa članovima RO AM SDA Bosanska Krajina Prijedor.

Delegacija AM SDA BiH zajedno sa kolegama iz Sarajeva prošetala je centrom Prijedora, gdje su sa bijelim trakama poslali poruku da zločini počinjeni na ovom području nikada neće biti zaboravljeni.

“Stranka demokratske akcije i AM SDA ostaje kohezivna sila države Bosne i Hercegovine, sa temeljnim ciljem da svaki čovjek u ovoj zemlji bude ravnopravan na svakom njenom pedlju.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.