AM SDA Centar: U Sarajevu nema mjesta za propagiranje onog što naše vjere ne dozvoljavaju, pozivamo vjerske zajednice da uz crkvena zvona i ezane pošalju poruku da ne pristajemo na propagiranje ovih vrijednosti.

Saopštenje za javnost Asocijacije mladih SDA Centar

S obzirom da se glavni defile tzv. “Parade ponosa” održava na području naše općine, dužni smo upoznati javnost sa našim stavovima.

Oštro osuđujemo svaki vid eksploatisanja bluda i nemorala kroz naš grad.

Zahtijevamo od nadležnih institucija i vlasti u Kantonu Sarajevo da ne dozvole uzurpaciju saobraćaja na području Općine Centar u trajanju od čak 9 sati.

Pozivamo vjernike na bojkot tzv. “Parade ponosa” kao i na suzdržavanje od nasilja.

U našoj organizaciji imamo članove islamske, katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti te osobe iz reda ostalih. Naš zajednički stav je da u multikulturalnom Sarajevu nema mjesta za propagiranje onoga, što naše vjere ne dozvoljavaju.

Nekadašnji član Općinske organizacije SDA Centar, a sadašnji predsjednik stranke Naroda i Pravde je kao “vjernik” u našu Općinu doveo “Paradu ponosa” i tako urušio tradicionalne vrijednosti Bošnjaka muslimana.

S obzirom da je malo vjerovatno kako će naše saopštenje imati utjecaja na vlasti u Kantonu Sarajevo, pozivamo sve vjerske zajednice da uz zvona crkava i ezane sa džamija pošalju poruku kako ne pristajemo da se na ulicama propagiraju ove vrijednosti!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.