Alen Seferović: U što većem broju podržite Pokret za državu, zastupati ćemo vas dostojanstveno i ustrajno

Alen Seferović je odbornik u Skupštini opštine Teslić. Mladi privrednik koji se na ovim izborima nalazi na listi za Parlamentarnu skupštinu BiH ispred SDA u okviru koalicije Pokret za državu.

Kandidat ste za Parlamentarnu skupštinu BiH, zašto ste se odlučili za kandidaturu?


Već treći mandat obnašam funkciju odbornika odnosno vijećnika u Skupštini opštine Teslić, uz podršku Stranke demokratske akcije zajedno sa ostalim kolegama uspijevali smo do sada realizovati projekte koji su bili od važnosti za povratničku populaciju na području opštine Teslić. Svoje dugogodišnje iskustvo u politici i privredi mogu prenijeti i na Parlamentarnu skupštinu BiH za koju sam kandidovan ispred Stranke demokratske akcije, odnosno Pokreta za državu, iako za listu za PSBiH nastupamo svi na listi SDA s obzirom na to da se ne može napraviti koaliciona lista za državni nivo ukoliko ista ne postoji i u Federaciji BiH.

Pokret za državu je koalicija koja je prvi put u entitetu RS ostvarila sveopšte jedinstvo, kako gledate na to?

Probosanske snage samo zajedno mogu ostvariti promjene, ne govorim samo za Parlamentarnu skupštinu BiH, nego na svim nivoima vlasti, počevši od gradskih skupština, entitetske skupštine pa do državnog nivoa. Ukoliko se ovaj motor koji će vući stvari u pravom smjeru ojača podrškom naših građana na izborima postati ćemo jedan od odlučujučih faktora za mnoge procese u ovom entitetu, to će doprinijeti ubrzanom rješavanju problema sa kojima se susreće povratnička populacija.

Koji su konkretni potezi ili pitanja kojim biste se bavili ukoliko budete izabrani?

Ja ću, kao i do sada raditi u interesu svih građana koji su mi dali povjerenje svojim glasom, raditi ću na ostvarivanju programom deklarisanih ciljeva Stranke demokratske akcije i Pokreta za državu kako bismo u konačnici na kraju četverogodišnjeg mandata živjeli u jednom boljem, uređenijem društvu.

Imate li neku poruku koju biste ovim putem uputili glasačima?

Dragi građani, svi preduslovi za borbu za bolji život povratnika i svih građana u entitetu RS su ostvareni osnivanjem ove zajedničke koalicije, pozivam vas da u što većem broju izađete na izbore i podržite kandidatske liste Pokreta za državu, na njima se nalaze mladi i hrabri ljudi koji će vas sigurno dostojanstveno i ustrajno zastupati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *