Akademik Asim Kurjak ipak bio mentor prof.dr. Sebije Izetbegović!

Prof.Dr. Asim Kurjak, gostujući na FACE TV izjavio da nije bio mentor direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebiji Izetbegović, kao i da ona nije bila njegova učenica.

“Na Medicinskom fakultetu nikad nije bila registirana, ona je bila gost Klinike Sveti duh, što smo mi morali prijaviti”, kazao je dr. Kurjak
Međutim ispostaviće se da je prof.dr. Sebija Izetbegović ipak bila njegova učenica i da su njegovi navodi lažni i neutemeljeni.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije koje govore drugačije od navoda dr. Kurjaka

Prof.dr. Sebija Izetbegović je magistrirala u Sarajevu u februaru 1998. godine te joj je mentor bio prof.dr. Srećko Šimić

To dokazuje ova fotogradija njenog magistarskog rada, između ostalog objavljena je i fotografije doktorske disertacije Sebije Izetbegović iz aprila 2000. godine na kojoj piše: “Mentor: prof.dr. Asim Kurjak”. Dakle dr. Asim Kurjak jeste bio mentor prof.dr. Sebije Izetbegović.

Na sljedećoj fotografiji prikazan je tekst koji se nalazi na magistarskom radu koji kaže: “Dugujem zahvalnost prof.dr. Asimu Kurjaku mentoru mog rada, prim.dr. Stjepanu Skenderoviću za beskrajnu strpljivost tokom praktičnog provođenja operativnih zahvata, prof.dr Idrizu Bukviću i prof.dr. Sreći Šimiću, mojim učiteljima u ginekološkoj hirugiji, prof. dr Nedžadu Mulabegoviću i doc.dr Sanji Kupešić na stručnoj podršci….”

I naravno zajednička fotografija dr. Asima Kurjaka i prof.dr. Sebije Izetbegović.

One Reply to “Akademik Asim Kurjak ipak bio mentor prof.dr. Sebije Izetbegović!”

  1. Prokleti bili svi lazovi, urotnici, poltroni, izdajice zavidnici,male i nesretne duse koje u gibecenju onih boljih od njih nalaze srecu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.