Adela Melajac izašla u pratnji Sulejmana Ugljanina iz zgrade PU Novi Pazar

U zgradu Policijske uprave u Novom Pazaru u znak protesta zbog privođenja Adele Melajac oko 12:30 sati došao je Sulejman Ugljanin predsjednik SDA Sandžaka, te nakon pola sata izašao zajedno sa Adelom Melajac.

Nakon izlaska iz zgrade Policije, Melajac je dočekana aplauzima okupljenih građana, a tom prilikom je jedino kazala “hvala vam svima”.

Vidno uznemirena i neraspoložena za izjave, Adela se pozdravila sa svojim najbližima.

Prije njenog izlaska, Ugljanin je službenicima PU Novi Pazar uputio protest i zahtjevao da dobije odgovor “zbog kojeg kaznenog djela je učiteljica Melajac privedena”.

Također, zahtjevao je da vide gdje je sada Adela Melajac i o kakvom je saslušanju riječ.

Nakon toga, njega je u pratnji narodnog poslanika Enisa Imamovića policijski službenik odveo do, kako je rečeno, kancelarije gdje se nalazi učiteljica Melajac.

Okupljeni građani su nakon zajedničkog izlaska sa Ugljaninom iz PU Novi Pazar, skandirali “Ti si ponos naše čaršije”.

Tokom razgovora Ugljanina sa policijskim službenikom PU Novi Pazar Isom Šemsovićem predočeno je da je Adela Karaahmetović Melajac privedena po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, ali nije precizirano za koje krivično djelo i po kojoj osnovi, našta je Ugljanin insistirao.

Učiteljica Adela Karaahmetović Melajac je djeci na času bosanskog jezika 1. septembra, pustila himnu sandžačkih Bošnjaka “Ja sin sam tvoj”, te je zbog toga privedena.

Izvor: SNews

One Reply to “Adela Melajac izašla u pratnji Sulejmana Ugljanina iz zgrade PU Novi Pazar”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.